Turistická víza eVisitor 651 a Visitor víza 600

turistická víza evisitor 651 600

Austrálie patří do skupiny států, u kterých si čeští občané musí zajistit doklad o povolení pobytu. Tak lze učinit u většiny druhů víz z pohodlí domova skrz online formulář. Všechny podrobné potřebné informace nabízí Australská ambasáda a australské velvyslanectví v Praze. Pro nadšené dovolenkáře, kteří chtějí objevovat krásy Austrálie a naplánovat si dobrodružnou dovolenou, jsou nejvhodnější turistická víza eVisitor 651 a Visitor víza (subclass 600).

Turistická víza

Turistické vízum patří k nejběžnějšímu vízu v Austrálii využívané vůbec. Jedná se o dva typy víz, které se od sebe liší na základě délky pobytu.

  • eVisitor víza 651
  • Visitor víza subclass 600

K vyřízení těchto povolení je nutný platný cestovní pas. Další vyžadované dokumenty a poplatky za víza se liší.

eVisitor vízum 651

Turistická víza eVisitor neboli také cestovní víza 651 jsou určená pro krátkodobé turistické pobyty nebo pracovní nevýdělečné cesty.

Toto vízum má platnost 12 měsíců, je více vstupové a návštěva jeho držitele nesmí překročit délku než tří měsíců.

  • navštívit Austrálii opakovaně během jednoho roku za podmínky dodržení tříměsíční lhůty – s tímto vízem můžete být v Austrálii maximálně tři měsíce, poté musíte opustit zemi a následně se můžete na další tři měsíce vrátit
  • Prázdniny, dovolenou a navštívení rodiny a přátel
  • Studium v Austrálii o délce tří měsíců a méně
  • Pracovní cesty, pokud neprodáváte zboží a neposkytujete služby organizacím a firmám

Víza eVisitor lze vyřídit přes internet za nulový poplatek. Víza vyřizujte přes oficiální stránky zde. Po vyplnění a odeslání vízového formuláře byste měli obdržet e-mail během několika hodin s potvrzením souhlasu (vaše eVisitor vízum 651). Stav vyřizování žádosti lze kontrolovat online na této adrese.

Pracovní cesty a eVisitor vízum

Držitel víza 651 cestující za obchodní cestou do Austrálie může v rámci pracovní cesty provádět obecné pracovní vyjednávání, podepisování a přezkoumávání smluv. Může se účastnit seminářů, konferencí a veletrhů, ale jen pokud není placen za účast. V opačném případě je nutné zařídit pracovní povolení.

EVisitor vízum neumožňuje nijak vydělávat peníze, možná je jen práce jako dobrovolník (tzv. volunteering). Tedy práce bez mzdy. Mzda může být nahrazena například možností bezplatného ubytování a stravou.

Vízum 600

Tento druh víza je dlouhodobější verze víza eVisitor a je také určeno pro turismus. Pokud chcete mít delší cestování a nebýt ovlivněni tříměsíční lhůtou víza 651, Visitor víza 600 je výhodnější, protože je udělováno na dobu 6, 9 a 12 měsíců.

Víza Visitor subclass 600 vám umožní:

  • být v Austrálii na dobu 6, 9 nebo 12 měsíců
  • navštívit přátele, rodinu, cestovat
  • studium maximálně po dobu 3 měsíců. Pokud chcete studovat déle, potřebujete studentská víza do Austrálie

Vyřizování Vísitor víza 600 trvá o něco déle a je u něho vyžadováno více dokumentů. Žádost o vízum se také podává online a poplatky se liší dle požadované délky pobytu (od 140 AUD do 1020 AUD). Žádejte přímo z oficiálních stránek zde. O vízum lze žádat přímo z Austrálie.

Turistická víza eVisitor 651 a Visitor víza 600
5 2 Hlasů