Univerzity

Univerzitní vzdělání v Austrálii patří k nejlepším na světě. Obrovskou výhodou je, že univerzity v Austrálii jsou levnější než v USA nebo Kanadě.

Přijetí na australskou univerzitu

Podmínkou přijetí nejsou žádné přijímací zkoušky (výjimkou jsou umělecké univerzity), jediné, co musíte prokázat kromě dokončené střední školy s maturitou, je úroveň anglického jazyka (IELTS úroveň 6 nebo 7).

Úroveň angličtiny můžeš dokázat nejen certifikátem IELTS, ale i dalšími způsoby:

  • Dokončený kurz akademické angličtiny úrovně 1, 2 nebo 3 na vybraných jazykových školách
  • Direct Entry Course (tj. test přímo na univerzitě)

Některým univerzitám stačí prokázat Certificate IV, který jste získali na australské odborné škole anebo strávený rok ve vzdělávací instituci v anglicky mluvící zemi (např. rok na střední škole v USA)

Pokud máte dokončené bakalářské studium v ČR, pak můžete pokračovat studiem v Austrálii. Předložíte výpis absolvovaných předmětů (Academic Transcript of records) a univerzita rozhodne, zda předměty či celé studium uchazeči uzná.

Australské univerzity

Univerzity v Austrálii nabízí:

  • Bakalářské studium (Bachelor Degree)
  • Magisterské nebo inženýrské studium (Masters Degree)
  • Doktoranské studium (Doctoral Degree)

Stipendium pro studium na univerzitě

Australské univerzity nabízejí možnosti, jak získat stipendium. Konkrétní podmínky zjistíte na:

Australské univerzitní vzdělání

Získaná kvalifikace včetně titulu je mezinárodně uznávaná. Vzdělání i titul vám uznají jak v České republice, Slovensku, tak v jiných zemí.

Po dokončení bakalářského či magisterského programu v Austrálii při studiu delším jak 2 roky můžete požádat o pracovní víza.

5 důvodů pro studium na univerzitě v Austrálii

  1. Univerzity v Austrálii jsou prestižní a mezinárodně uznávané
  2. Univerzitní vzdělání je levnější než v USA nebo Kanadě
  3. Při žádosti o víza není vyžadováno prokázání finančního krytí
  4. Moderní přístup ke studentům, inovativní studijní techniky
  5. Po dokončení studia na univerzitě je možné požádat o pracovní víza
Univerzity
5 1 Hlasů